Endelave er kendt for sine vilde kaniner og er en af Danmarks største kaninlokaliteter. Antallet af kaniner svinger, men i de perioder, hvor der er flest kaniner, kan man se dem overalt, og det sætter et ganske særligt præg på øen. Kaninerne på Endelave er indført til øen i 1920erne, og har været her lige siden.
Folderen ”På sporet af Endelaves kaniner”, kan du finde på færgen, i Lægeurtehaven og andre forskellige steder på øen. I folderen er der beskrevet forskellige ruter, hvor der er gode muligheder for at møde vilde kaniner.
På Endelave er især de mange diger og levende hegn tilholdssteder for kaninernes kolonier. Kaniner kan være aktive på alle tider af døgnet, men ses oftest ved daggry og skumring. De ældste kaniner bevæger sig længst væk fra kolonien i deres søgen efter føde, flere hundrede meter. De yngre dyr løber frem og tilbage tæt på indgangshullerne, og de mindste sidder lige udenfor hullerne og kigger.
Hvis du gerne vil opleve kaninerne på Endelave, er der størst chance for at se dyrene omkring daggry eller i skumringen om aftenen. Et godt tip er også at køre en tur i bil om aftenen, når det er ved at blive mørkt, så er kaninerne fremme. Eller f.eks. når du går Kaninoen

Hent folder om kaniner her