Nybyggerne

“Her finder vi roen”

”Vi troede, vi skulle flytte til Endelave, når vi blev gamle og købte derfor en grund for mange år siden. Men da huset var bygget, og jeg (Hanne) havde pendlet i to måneder, tog vi springet og flyttede helt. Jeg havde haft det samme fantastiske job som tandtekniker i Ringkøbing i over 30 år, men havde svært ved at se mig selv køre frem og tilbage de næste 10 år, så da et job i hjemmeplejen blev ledigt, satsede jeg. Og det har jeg på ingen måde fortrudt.
Under byggeriet oplevede vi selvfølgelig de udfordringer, der er ved at være langt fra byggemarkedet – til gengæld mærker vi, hvordan folk træder til og hjælper, så jeg har kunnet komme videre i byggeprocessen (Erik).   
Vi er blevet taget fantastisk godt imod, og vi får allerede ”fastlandskuller”, når vi er nødt til at tage fra øen.  Vi har jo primært været her i sommerperioden og var spændt på, om vi kunne holde vores eget selskab ud i den stille tid. Men netop roen værdsætter vi; friheden ved ikke at skulle drøne på landevejen; hurtigt at kunne komme hjem – og have rådyr, kaniner og fasaner lige uden for vinduet. Det giver en helt unik indre ro.  
Og så er jeg (Hanne) blevet vild med at vinterbade: En lise for krop og sjæl – en både social og helsende aktivitet”.      

 

Fakta
Hanne og Erik flyttede fra Ringkøbing til Endelave i 2022, hvor de byggede hus.
Hanne arbejder i hjemmeplejen. Hun er født på øen, opvokset i Vestjylland og er kommet her med sine forældre som barn. Sammen har Hanne og Erik camperet på øen siden midt i 90’erne og købte en grund i 2006.  Erik har en pension og er stadig i gang med at lave finish på det nye hus.